Picture7.png

Picture1Minden évben igyekszem ellátogatni a Sziget Fesztiválra, és ez idén sem lesz másképp, hiszen az év egyik legjobban várt eseményéről van szó. Az elmúlt év tapasztalatait összegyűjtve mindig igyekszem olyan outfitekkel készülni, amelyek egyszerre praktikusak, divatosak és egyediek. Kicsit megkésve bár, de az idei Szigetre is igyekeztem Nektek összeállítani egy olyan fesztiváloutfit csomagot, amellyel egészen biztosan nem lőhettek félre. Kezdjük is a felsővel. Idén hatalmas hőségben kell átvészelnünk a nappali órákat a fesztivál területén, ezért mindenképpen lenge, organikus anyagokból készült darabokat ajánlok. A képen látható horgolt crop toppok az idei fesztiválszezon zászlóshajói, nem véletlenül: idén nagyon divatos, kényelmes, és egyáltalán nem izzasztó viselet. Ha Te is ezek mellett a lenge crop toppok mellett tennéd le a voksod, nagyon figyelj oda, hogy mindig legyen nálad naptej, hiszen ezekben a csepp kis felsőkben nagyon hamar le lehet égni.

Picture2A farmersort viselet és a szabadtéri fesztiválok már-már kéz a kézben járnak egymással, egyszerűen nem tudok elképzelni kellemesebb viseletet egy ilyen jellegű bulira, mint egy vintage hatású magas derekú farmersortot. Bizonyára minden fesztiválokban jártas lány gardróbjában megtalálhatóak ezek az ikonikus darabok, és ha belegondoltok, mennyi élményt szereztetek már benne, akkor bizonyára még jobban a szívetekhez fog nőni ez az örök klasszikus viselet.

Picture6Azt hiszem a fesztiváloutfitek közül is a legesszenciálisabb alapdarab egy jól pakolható hátizsák vagy batyu. Gondolj csak bele, mennyi mindenre lesz szükséged a nap folyamán... a már említett napolajra, vízre, egy meleg kabátra vagy pulcsira (ugyanis a fesztivál sajátossága, hogy éjszaka igen keményen le tud hűlni a levegő), fényképezőgépre, stb. - hogy csak a legfontosabbakat soroljam. Egyetértek abban, hogy nyilván csinosabb lenne egy formás kis clutch, de én sose mernék nekiindulni a fesztiválnak egy borítéktáskával. A képen láthatjátok az éppen aktuális fesztiválozós táskáimat, idén egészen biztosan ezek közül fogok egyet a vállamra kapni.

Picture4És végezetül pedig következzenek az apró kiegészítők és egyéb must have-ek. A cipő kérdés általában elég kényes téma, hiszen három dologra is oda kell figyelni a fesztiválcipő kiválasztásakor: az első és legfontosabb tényező a kényelem. Nem mindegy, hogy egy olyan cipőben ugrálod végig az estét, amely minden percben szörnyű kínokat okozva teszi tönkre a nagy dolgokra hivatott lábacskáidat, vagy egy olyanban, amelyről tudomást sem kell venned, és biztos támaszt nyújt a lábaidnak végtelen órán keresztül. A másik szempont az, hogy olyan cipőt ,,áldozz" fel a fesztiválozás oltárán, amelyet egészen biztosan nem sajnálsz. Nagyjából fér percenként úgyis megtapos valaki,  és nagyon rövid időn belül már a színét sem fogod felismerni a por és a sár miatt. Végezetül pedig nyilván az sem egy elhanyagolható tényező, hogy azért valamennyire mutasson is rajtad. Sokan mondják, hogy a Sziget nem divatbemutató, mégis minden alkalommal, amikor végigvonulok a fesztivál területén, úgy érzem, mintha minden lány már legalább a tavalyi Sziget óta az idei outfitjét tervezgetné.

És amiket még érdemes beledobni a hátizsákba:

1. Napszemüveg, hogy láss is valamit a koncertből, miközben a nap a nagyszínpad mögül vakít éppen el
2. Óra, hogy egészen biztosan ne maradj le a következő fellépőről
3. Kabát, pulóver, vagy bármi, ami védelmet nyújt az éjszaka során betörő hirtelen hidegtől
4. Néhány hippis ékszer, hogy még jobban feldobd a szetted
5. Lemosható aranytetoválások, amelyek az idei nyár egyik legszeretettebb kiegészítői
6. Egy antik fényképezőgép, hogy autentikus képeket készíthess életed legjobb élményeiről
7. Kézfertőtlenítő, mert az alap ;)
8. És talán egy szalmakalap sem árt, ha bevállalod a déli órákat a fesztiválon
 

Remélem segíthettem ezzel a kis rövid fesztiváloutfit kalauzzal azoknak, akik még mindig tanácstalanok, hogy miként öltözzenek az idei év legjobban várt zenei megmozdulására. Természetesen hamarosan beszámolót is készítek a szigetes élményeimről!

#comingsoon #peace