EgyébchloeComment

Számvetés

EgyébchloeComment
számvetés.png

számvetés

Olyan gyorsan szalad az idő. Néha-néha már olyan sebességgel, hogy nincsen idő értékelni a pillanatot. Ezért fontos néha megállni, és értékelni a múlt eseményeit. Összegezni, számotvetni, tanulni. És mi lenne a legideálisabb időpont egy efféle számvetésre,  ha nem az év vége? A 2014-es évem minden szempontból tökéletes volt, talán még azt is megkockáztatom, hogy életem legsikeresebb időszaka volt. A változás éve.

Minden februárban kezdődött. Az egyik délután, miután az erdőben sétáltattam Lucát, kipattant a fejemből a gondolat, hogy miért is ne használnám fel ezt a csodálatos környéket arra, hogy inspirációt adhassak az embereknek. Még aznap átneveztem a régi, kudarcba fulladt blogom Chloe From The Woods-ra, és ott, abban a pillanatban egy teljesen új útra tévedtem: a változás útjára. Meglepően gyorsan fejlődött a blogom, és vele együtt én is: formáltuk egymást. Önbizalmat adott, és erőt, hogy a magánéletben is tudjak változtatni. Nem is gondolnátok milyen boldogságot tud adni egy olyan dolog, amit egyedül a saját kezeddel építesz fel, és értéket tudsz vele átadni másoknak. Ez a boldogság üzemanyagként hajtott végig az év során, és mertem kockáztatni. Munkahelyet váltottam, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy pozitív irányba változzanak a mindennapjaim. Azt hiszem kevés ember mondhatja el magáról, hogy szereti a munkáját. Nos, én rajongok a munkámért. Ez a váltás még több üzemanyagot pumpált belém, amitől maximális fordulatszámon kezdtem el pörögni. Szenvedélyes szerelembe estem a blogommal, és ez a közvetlen környezetemet is boldoggá tette. A pozitív gondolkodásommal még több pozitív dolgot vonzottam be, és amikor erre rájöttem, egyre tudatosabban kezeltem a pozitív gondolkodást, ami meghozta az eredményét. Feledhetetlen élményeket szereztem a szerelmemmel, a családommal és a barátaimmal: eljutottam végre egy Rolling Stones koncertre, volt egy kalandos utunk Amsterdamban, a Sziget nagyszínpad backstageben sétálgattak mellettem a Blink 182 tagjai -tinédzserkorom legkedvesebb zenekara- , a csillagok alatt vitorlázhattam az Adrián.

2014-ben a csillagok vezették az utamat, és én hagytam magamat végigsodródni ezen a különleges tejúton.

Aztán jött a blogger verseny, ami minden képzeletemet felülmúlta. Egy éve sem csináltam még a blogom, de bekerülhettem a legjobb 10 közé, ami igazi megtiszteltetés volt. Azt viszont, hogy második helyezett legyek ezen a versenyen, legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Képzeljétek, még egy kicsit lelkiismeret furdalásom is volt, hogy biztosan megérdemlem-e. De kimondhatatlanul boldog voltam, amikor kimondták a nevemet. Sokáig fel sem tudtam fogni igazán. Aztán szépen lassan éreztem, mit is jelent másodiknak lenni: elkezdtek csordogálni a megkeresések, és rákerültem nagyon sok magazin és hazai designer sajtólistájára.

Párhuzamos projektként futott az új arculat megtervezése, ami pont karácsony előtt debütált, és igazi karácsonyi ajándékként bevezethettem az új weboldalt is. Erről részletesebben még januárban fogok beszámolni, amikor végre a nyomtatott anyagok is elkészülnek, és egy szép portfólió keretében mutathatom be nektek Kovács Éva zseniális munkáját és elgondolásait.

Mindig azt szoktam mondani, hogy a tökéletesség némi tökéletlenséggel lesz teljes. Természetesen akadtak nehezebb pillanatok is az évben, sokszor hibáztam és hoztam rossz döntéseket. Elvesztettem fontos embereket az életemből, volt hogy a saját hibámból, és volt, hogy a halál ragadta el őket tőlem. Rájuk is emlékezem most.

Minden alkalommal, amikor becsukódott egy ajtó, azzal a lendülettel kinyitódott egy másik. A blogom miatt rengeteg nagyszerű embert ismerhettem meg, új barátságokra tehettem szert.

Remélem a következő év is legalább ennyi boldogságot és örömöt tartogat a számomra. Szituációkat, amelyekben hibázni fogok, és amikből tanulhatok. A célok világosak, és ugyanolyan pozitív szellemben haladok előre, mint ahogyan azt 2014-ben is tettem. Tartsatok velem ezen az úton jövőre is, hiszen csak veletek teljes ez a szerelem. Mindenkinek pozitív gondolatokkal teli boldog és sikeres új esztendőt kívánok!