EgyébchloeComment

ŐSZINTÉN A FOGSZABÁLYZÓMRÓL

EgyébchloeComment
IMG_7513.jpg

Processed with VSCO with hb2 presetHa valaki a 16 éves fogszabályzós önmagamnak azt mondta volna, hogy hamarosan újra fogszabályzót fogsz hordani, valószínűleg ott mentem kiugrottam volna az ablakon elkeseredettségemben. Sose gondoltam volna, hogy a húszas éveim közepére újból utolér a második kamaszkor, ugyanis a múlt héten újra fém került a fogacskáimra, hogy tökéletes mosolyt varázsoljanak nekem. Sokan komplett idiótának néztek, hogy minek vállalom be megint a fogszabályzás kellemesnek cseppet sem nevezhető velejáróit, de úgy voltam vele, hogy ha már kamaszkoromban ennyit szenvedtem ezzel az egésszel (ó igen - 3 teljes évet, amely alatt elfogyasztottam egy állandó fogszabályzót, és két éjszakait) akkor nem fogom hagyni, hogy néhány váratlan vendég (aka. bölcsességfogak) érkezése teljesen felborítsa az eddigi rendet a fogsoraimban.

Processed with VSCO with hb2 preset

Az elhatározás tehát megszületett, azonban korábbi tapasztalataim alapján pontosan tudtam, mennyire sokat számít az orvos személye. Anno 16 éves koromban SZTK-s rendelésen készíttettem az akkori fogszabályzómat, és sajnos az átgondolatlan orvosválasztásom egészen pokoli eredményeket hozott magával: egészen pontosan 3 évnyi szenvedést, fájdalmas fogszabályzó húzásokat, precíznek egyáltalán nem nevezhető munkát, és csalódottságra okot adó végeredményt. Tanulságnak mindenképpen jó volt, hiszen rádöbbentem, hogy a végeredmény 80%-át az orvos személye határozza meg. Így esett most a választásom Dr. Balla Lászlóra, akiről ismerősöktől már nagyon sok jót hallottam.

Így felkerestem Lacit, akivel már az első konzultáció során megtaláltuk a közös hangot, hiszen mindketten egy hátsó állandó fogszabályzóra gondoltunk. A személyes konzultáció és a lenyomatvétel után pár héttel elérkezett az egész folyamat legizgalmasabb, és egyben legmeghatározóbb pontja: a fogszabályzó felragasztása. Korábbi rossz tapasztalataim miatt erősen tartottam ettől a résztől, de Lacival teljesen fájdalommentesen és gyorsan zajlott a fogszabi felrakás.

??????????????????????????????????

Mivel hátsó fogszabályzóról van szó, ezért mindenképpen be kellett illeszteni két harapásemelő gumót a hátsó rágófogaimba, amelyre tulajdonképpen azért volt szükség, hogy ne rágjam le a fogszabályzómat a fogsorom összezárásakor. Elsőre irtó furcsa érzés volt, hiszen mostantól gyakorlatilag ez a két kis gumó látja el a rágás funkcióját. Szerencsére 3-4 nappal a felrakás után szépen lassan elkezdtem megszokni, mostanra pedig szinte már olyan érzés, mintha ezzel a két kis gumóval jöttem volna a világra. Külön kiemelném, hogy mennyire meglepődtem a fogszabályzóm laposságán, szinte alig érezhető az egész kis szerkezet, és a beszédemben sem okozott különösebb gondot - ami hátsó fogszabályzó esetén mindig egy kicsit kritikus pont.

Az elkövetkezendő 6 hónapban tehát óvakodnom kell többek között a viharoktól, a salátától és a marha steaktől, de azt gondolom a tökéletes mosolyért ez nem olyan nagy áldozat. Alig várom már, hogy pozitív változásokról számolhassak be Nektek itt a blogon.