szöveges3.png

szöveges3

Úgy két-három éve még rá se tudtam nézni a salátákra, zöldségekre, egészséges ételekre. Egyfolytában junk food-ot ettem, rengeteget buliztam és egyáltalán nem törődtem az egészségemmel. Folyamatosan fáradtnak és dekoncentráltnak éreztem magam, és éreztem, hogy valami nem stimmel az emésztésemmel. Ekkor elmentem egy szakrendelőbe, ahol megállapították a gluténén, laktóz, cukor és kazein érzékenységemet. Emlékszem, ez volt az a pont, amikor a testem megnyomta a pánik gombot, és mindent újra kellett gondolnom... nem csak az étkezésemet, de az egész életvitelemet. Lassan megismerkedtem a paleoit és gluténmentes táplálkozással, amit a mai napig folyamatosan fejlesztgetek és tanulok. Rászoktattam magam a zöldségekre és salátákra, és egyre jobban odafigyelek a rendszeres mozgásra és a pihenésre is. Hihetetlen a változás, sokkal energikusabbnak és könnyebbnek érzem magam a testemben, mintha csak felvirágzott volna a sok vitamin és odafigyelés hatására.

Nagyon sokat segített ez a zöld smoothie recept a tavaszi fáradtság leküzdésében, így mostanában minden napomat ezzel a zöld koktéllal indítom. Nagyjából ugyanazok az összetevők vannak benne, amiket a mostanában oly népszerű smoothie lébárok árulnak, csak ez egy kicsit pénztárcakímélőbb megoldás. Az elkészítési idő nagyjából 10 perc, és egy 3dl-es smoothie költsége nagyjából 250 Forintra jön ki (pont a harmada a boltokban kapható smoothieknak).


There was a time, when I really hated salads, vegetables, and overall the healthy foods. I was eating only junk food,  partying all the time and I didn't care about my health. I felt myself constantly tied and deconcentrated, and I had that feeling that something isn't right with my digestion. I went to the doctor who said that I'm allergic to gluten, lactose, sugar and casein. This was that moment when my body screamed for emergency aid. I had to re-think not only my eating habits, but my whole lifestyle. I started to learn about Paleolithic and gluten-free diet, and now I'm constantly improving my eating habits. I changed junk food to salads and vegetables and now I pay more attention for regular exercise and recreation. The change is unbelievable, I feel myself a lot more energetic, as if my body has blossomed due to the vitamins and care. 
This green smoothie recipe helped me a lot to combat spring fever, and nowadays I start my days with this green smoothie. It's worth to try it:
 

szöveges5Tavaszi fáradtság elleni zöld smoothie recept

Hozzávalók egy adaghoz:

- 1  zöld alma
- 1 maroknyi bébispenót
- fél kígyóuborka
- fél lime leve
-  egy csipetnyi fahéj

Minden hozzávalót feldarabolunk, és turmixgépbe pakolunk. Hogy ne legyen túl sűrű, tetszőleges mennyiségű vizet adunk hozzá, és egy csipetnyi fahéjat az ízesítés miatt. Pár másodpercig turmixoljuk, és tetszőlegesen hidegen vagy szobahőmérsékleten fogyasszuk el.

Processed with VSCOcam with 4 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset

szöveges7

Processed with VSCOcam with 4 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset

szöveges6