featured3.jpg

2

Sosem voltam az egészséges életmód véresszájú nagykövete, de mióta kiderült a gluténérzékenységem, azóta kénytelen vagyok jobban odafigyelni a táplálkozásomra, és alternatív módszerekkel helyettesíteni a lisztet. A reggelizés volt a legkritikusabb pontja az életmódváltásomnak, ugyanis régebben kizárt dolog volt, hogy kenyér nélkül induljon a nap. Mára eljutottam odáig, hogy egyáltalán nem zavar, hogy a reggelemet ízletes péksütemények nélkül indítom, ugyanis rátaláltam a zabkásák izgalmas világára.

I never was a typical healthy life addicted person, but since I know about my gluten sensitivity I have to pay more attention to my eating habits. The most critical point was to find an alternative way of eating bread for breakfast. There was a time when I can't imagine my morning without delicious bread. Now, it's no longer a problem if I don't eat bakery products for breakfast, because I've explored the exciting world of oatmeals.

3_b

 Mivel nagy mandula-fanatikus vagyok, ezért nem is meglepő, hogy a bőrápolásban és a táplálkozásban is az egyik kedvenc hozzávalómnak számít. Ha pedig az álmos reggelekről van szó, akkor gyakran nyúlok egy jól bevált titkomhoz: a mézes-fahéjas-mandulás zabkásához. A mandula messze földön híres a rengeteg pozitív élettani hatásairól, a bőrre gyakorolt szépítő erejéről, és nem utolsó sorban fontos energia dopping a szervezetnek: tökéletes indítása a reggelnek.

Hozzávalók egy adag mézes-fahéjas-mandulás zabkásához:

- Mandulatej
- Maréknyi mandula
- Zabpehely 
- 2 kávéskanál méz
- 1/2 banán
- 1 kávéskanál cukrozott fahéj
- egy csipetnyi mák
- egy kis lenmag érzéssel
- egy csipetnyi szeretet
 

A fél banánt botturmixszal aprítsd fel, és keverd össze a mandulatejjel egy csinos kis befőttesüvegben. Kanalazz bele rengeteg zabpelyhet, annyit amennyi csak beléd fér! Most jöhet a méz, majd pedig a magvak: a mandula, a mák és a lenmag. A tetejére pedig  a fahéj kéredzkedett fel, szórd meg hát jól! Ízlés szerint hidegen/szobahőmérsékleten fogyasztható.

 Tipp: még finomabb, ha már előző este elkészíted - így reggelre össze tudnak érni az ízek.  Meglátod, amint felkelsz, egy igazi fehér csoda fog várni rád a konyhaasztalon. OmNomNom!

4
 
Since I'm a big almond fan, it's not so surprising that almond is my favorite ingredient in nutrition and in skin-care as well. I have a great secret for those sleepy and cozy mornings: it's my favorite almond oatmeal recipe with honey and cinnamon. Almond is famous about it's several positive physiological effects and it's beautifying impact. And last but not least almond is an important energy doping for the whole body - all in all it's such a perfect way to start your day.
 
Ingredients:
 
- Almond milk
- A handful of almonds
- Rolled oats
- 2 tsp honey
- 1/2 banana
- 1 tsp sweet cinnamon
- Pinch of poppy
- A little amount of linseed
- A pinch of love
 
Add all ingredients to a handsome mason jar and mix together thoroughly. Finally, add the cinnamon to the top of the mixture, and that's all! Hint: it can be even more delicious if you let it sit in fridge overnight. 
 

5

Processed with VSCOcam with s2 preset

Processed with VSCOcam with s2 preset