Dorottya KovacsComment

FOGADOM | 2019

Dorottya KovacsComment
FOGADOM | 2019
Snapseed_2-2.jpg

Nem vagyok egy tipikus ,,szilveszterkor lefogadom magamnak a csillagokat is” típusú ember, de kétség kívül ez egy tökéletes alkalom arra, hogy az ember átértékelje a mögötte álló évet, és igyekezzen változtatni, korrigálni. Én abban hiszek, hogy a változást nem csak újévkor kell megragadni, hanem bármikor, amikor az ember érzi, hogy muszáj valamit másképpen csinálnia. Az elmúlt évben eléggé felborult a munka és a belső békém egyensúlya, és ezen a sportszegény életmód és a napi 12-14 óra ülőmunka csak tovább rontott. Belegondoltam, hogy csak 2019-ben legalább 4000 órát ültem!!! Ez megijesztett. Már tavaly év vége felé is éreztem, hogy komolyan el kell kezdenem foglalkoznom a témával, így októberben el is kezdtem heti szinten edzőterembe járni. A napi stresszt ez ugyan valamennyire csökkentette, azonban a lelki egyensúlyt nem hozta magával. Az igazi probléma december elején csapott le rám egy igencsak fájdalmas stressz-gócpont formájában a bal lapockám alatt. Ez a kis gócpont napi 24 órában csengette a vészharangot, és már-már elviselhetetlen fájdalommal jelezte nekem: Dóri! Most azonnal változtatnod kell az életeden. Én pedig jajveszékelve rohantam masszőrhöz, megemeltem a heti edzésszámomat, de nem jött a változás. Karácsony közeledtével a munkamennyiség nőtt, a stressz pedig csak fokozódott. Így jutottam el egy szép decemberi napon egy manuálterápiás kezelésre, amely elindított valamiféle változást. A hátam a napi 24 helyett már csak órákra sajdult meg, és éreztem, hogy a pozitív gyógyító folyamatok megindultak a testemben. De a lelkem még mindig nem volt rendben. Ekkor próbáltam ki életemben először a jógát - mondjuk vicces volt, mert sikerült beválasztanom egy olyan haladó meditatív jóga csoportot, ahol rajtam kívül mindenki full profi jógás volt. Sebaj, ha már befizettem magam, akkor már megpróbálom én is kihozni a legjobbat ebből a pár órából. Egyszerűen varázslatos volt. A gyertyafények, a meleg meghitt hangulat, a közösség pozitív ereje, és a mozdulatsorok felszabadító hatása. Igazi boldogságot éreztem ott és akkor, pedig végtelenül szkeptikusan és leverten indultam neki. Az óra után még napokig éreztem a bennem áramló pozitív energiákat, és ott és akkor elhatároztam: ez itt maga a változás. Ez kell nekem 2019-re! Így elhatároztam, hogy idén minden héten beleiktatom a heti edzések mellé a jógát is. Azóta nem fáj a hátam.

Snapseed_3.jpg

Arra gondoltam, megmutatom Nektek, eddig hogy alakul a személyes jóga-rutinom. Mivel pár nap múlva elutazom hetekre a világ másik felére, így sajnos lemaradtam az összes induló jóga tanfolyamról. Helyette viszont csináld-magad módon YouTube oktató videók alapján kezdtem el itthon a hatha jóga alapjait. Ezek általában 30-40 perces kurzusok. Arra nagyon odafigyelek, hogy előtte 1-2 órával ne étkezzek, és kellőképpen hidratált legyek. Minden jógázás és sportolás előtt alaposan megtisztítom az arcomat a FOREO Luna Mini 2 segítségével, így szabadon lélegezhet az arcbőröm a mozgás alatt, és távozhatnak belőle a méreganyagok is.

Snapseed_1-2.jpg
Snapseed_4-2.jpg
Snapseed_1_1-2.jpg
Snapseed-2.jpg

Fontos, hogy az edzés végén is alaposan megtisztítsuk az arcunkat, hogy az edzés során kiáramlott toxinoktól. A jógaórát mindig egy hosszabb relaxációval, majd meditációval szoktam zárni, amelynek során végleg elengedem a felhalmozódott stresszt. Tényleg elképesztő a változás, amióta rendszeresen jógázok és meditálok. Ha csak egy kis apró változást tehet az ember az életében, akkor legyen a jóga az, hiszen az egész életminőségre jótékony hatással bír.

Puszi,

Chloe