picture3.png
picture3Karácsony környékén még álmomban sem gondoltam volna, hogy pár hónap múlva ilyen sok új helyet pipálhatok ki a képzeletbeli bakancslistámon. Gondoltam, ha már ennyi helyen megfordulok idén, akkor miért ne adnék egy összefogó becenevet a 2016-os utazgatásaimnak. Így született meg a #chloearoundtheworld2016 jelző, amellyel csokorba fogom az idei kalandokat.
 

Világ körüli utazásom ötödik állomása ezúttal London volt, ahol még csak most jártam először életemben. Ilyenkor általában mindenki hatalmas kérdő bociszemekkel néz rám, hogy hogyan is lehet az, hogy ennyi idősen még nem jártam Londonban. Ilyenkor mindig azt szoktam felelni, hogy eddig valahogy még nem éreztem a mágneses kölcsönhatást az angol fővárossal. Tudjátok, előbb szerettem volna bejárni a romantikus Párizst, a nyüzsgő Barcelonát, a csodás Rómát, hogy csak néhányat emeljek ki legfontosabb úti céljaim közül. Így valószínűleg ha rajtam múlt volna, csak sok-sok év múlva jutottam volna el a magyar fiatalok kedvenc városába, Londonba. picture4

Szerencsére máshogy hozta az élet. Úgy alakult, hogy meghívást kaptam az F&F őszi/téli kollekciójának prezentációjára, amely láss csodát, Londonban került megrendezésre. Így egy ködös áprilisi reggelen néhány bloggerrel és újságíróval karon öltve neki is indultunk a legendás angol fővárosnak. Szerencsére a jó hangulat (és az előre bekészített welcome Prosecco) segített elfeledtetni a repülési izgalmaimat, így nevetgélve érkeztünk meg a napfényes (!!!) Londonba.

picture5

picture6

Processed with VSCO with a6 presetMivel igencsak rövidke útnak néztünk elébe (összesen két nap), ezért egy sűrű, ám nagyon precízen pontokba foglalt programtervhez kellett tartani magunkat. Első este egy nagy közös vacsorára voltunk hivatalosak a Michelin csillagos Galvin At Windowsba, ahonnan tökéletes 360 fokos körpanoráma tárult elénk. Külön élmény volt végignézni, ahogyan a közelben egy hatalmas vihar alakult ki, mely gyorsan végigsöpört, majd ismét kitisztult az ég. Hatalmas ötfogásos vacsorával zártuk a napot, amely méltó befejezése volt életem első londoni napjának.

picture7

Másnap egy gyors reggeli után már indultunk is a londoni utunk legfontosabb eseményére, az F&F AW16 sajtóprezentációra, amelynek egy csodálatos antik épület adott otthont, ezzel igazán patinás hangulatot teremtve az őszi kollekciónak. Hihetetlenül izgalmas anyagok és mintázatok fogadtak a kollekcióban: a virágokkal borított méregzöld hasítottbőr szoknyától a selyem bomberig idén már csak a fantázia szabott határt az F&F őszi palettájának. Természetesen a bársony panelek, a virágminta, a hímzés és szatén díszítés sem hiányozhatott az idei őszi/téli trendekből amelyek az örök kedvenc ’70-es évek előtt tisztelegnek a masnis blúzokkal, és az elegáns szabásvonalakkal kézen fogva.

Egyből szerelembe is estem ezzel a darabbal:

picture11A hangulatos bemutató után még volt egy pár óránk a gépünk indulásáig, ezért Vivivel és Petrával nekivágtunk egy szupergyors városnézésnek. Első körben megnéztük a kötelező nevezetességeket és elkészítettük a kihagyhatatlan szelfiket a piros telefonfülkékkel és a London Eye-jal. Ezután Soho felé vettük az irányt, hogy belevethessük magunkat az Oxford Street csábító miliőjébe és egy izgalmas kincskeresésbe a londoni dizájner turkálókban.

picture9

picture10Mivel sajnos előző nap a szálloda blokkolta a bankkártyámat, ezért összesen 20 fontom maradt a shoppingolásra, amelyből szépen be is tudtam vásárolni a Forever 21-ben: szert tettem többek között egy rojtos fesztiváltáskára, egy pomponra, egy fali képre, és két darab tejes flakonra (ami fontos az fontos ugyebár ;)). A vásárlás közben hirtelen arra eszméltünk, hogy 10 percen belül a város másik felén elhelyezkedő szálláson kellene lennünk, ezért azonnal leintettünk egy hamisíthatatlan londoni taxit, ezzel stílusosan zárva a londoni utunk utolsó óráját.

picture12Végeredményben nagyon jól éreztem magam Londonban, lenyűgözött a város tisztasága, a kis cuki herripotter házak, a bájos parkok, és a különleges atmoszféra Sohoban. Csak azt sajnálom, hogy ilyen rövidre sikerült ez a kis rapid randi Londonnal. Szerintem még visszatérek egyszer...kétszer... :)

Puszi,
Chloe