EZEKET VIDD MAGADDAL A STRANDRA!

EZEKET VIDD MAGADDAL A STRANDRA!

Ezerrel tombol a strandszezon,

én pedig sokszor az ,,utolsó pillanatos" bepakoláson kapom magamat. Ilyenkor mindig egy picit leblokkolok, hogy mégis miket dobjak be a strandszatyromba az utolsó utáni pillanatban... Szerencsére mostanra már kialakult egy képzeletbeli lista a fejemben, melyet mindig átfuttatok, és ez  alapján pakolok. Nézzük hát a #basicbeach listát!

1. NAPTEJ

Ez legyen az első és a legfontosabb, amit beleteszel a táskádba. Világos bőrűként tudom, hogy az egész napot tönkreteheti egy otthon felejtett naptej. Tapasztalatból beszélek, higgyétek el, nagyon nem fest jól egy lila-hólyagosra égett váll #melleslegOUCH

IMG_0023.JPG

2. DEZODOR

Butaság, hogy a strandra nem kell dezodor, ,,mert a víz majd úgyis lemossa"... És mivel nagyon nem mindegy, hogy a tűző napon az ember milyen kemikáliákat ken magára, ezért szerintem érdemes egy natúr deót választani. Mostanában igazi legjobb baráttá váltak a Dr. Organic izzadásgátlói, mert jó érzéssel tölt el a tudat, hogy a rekkenő hőségben is a lehető legjobb bánásmódot kínálom a bőrömnek, hiszen alumínium, parabén és alkoholmentesek. Korábban az alkoholos dezodorok különösképpen irritálták nyáron a bőrömet, úgyhogy át kellett állnom a bio kozmetikumokra. És milyen jó döntés is volt! Szerintem mindenképpen próbáljátok ki, és ha már tanácsot adhatok a választásban, akkor a kendermagolajos változatot ajánlanám, mert valami iszonyatosan klassz illata van! 

Figyelem, a natúr kozmetikumokra való átállás türelmet igényel a bőrönktől. Előfordulhat egy átmeneti szakasz, amikor a szagsemlegesítés nem mindenkinek tűnhet hatékonynak, azonban ez egy nagyjából egy hetes használat után véget ér, és meglátod, a bőröd meghálálja majd a vegyszermentes izzadásgátlást.

3. FÜRDŐRUHA

Triviálisnak tűnhet, sokszor mégsem az. Pont a tavalyi nyaralásunk alkalmával esett meg, hogy a horvát-magyar határ előtt negyed órával kiáltottam fel Tominak, hogy ÚÚÚÚÚúúristen otthon hagytam az összes fürdőruhámat. Szerencsére pont volt a közelben egy kis butik, ahol tudtam vásárolni egy minimálisan vállalható darabot :P

4. NAPSZEMÜVEG

Nálam a napszemüveg pontosan az a kategória, amelyet gyakorta felejtek otthon...na meg veszítek is el. Szóval általában 2-3 napszemüveggel szoktam nekiindulni a strandolásnak... #justincase

5. KALAP/SAPKA

Ez lehet, hogy már a korral jár, de egyre kevésbé tudom elvilselni azt, ha a déli (és amúgy bármlyen egyéb) napsugarak kitartóan forrasztják fel az agyvizemet...Szalmakalap párti vagyok, hiszen azon keresztül jut be egy kis levegő, mégis hűséges árnyékot biztosít a gyilkos déli napsugarak kereszttüzében.

6. KÖNYV, MAGAZIN ÉS EGYÉB OLVASNIVALÓK

Az egyik kedvenc clichém a vízparton való magazin olvastgatás, édes semmittevés, a képek gondtalan nézegetése. Persze, ha ezt megunjuk, jöhetnek a súlyosabb olvasmányok is. 

7. HARAPNIVALÓ

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a nagy meleg hatására rendszeresen leesik a vércukrom, és ilyenkor furcsa szédülés-szerű érzet tör rám. Mindig nagyon odafigyelek arra, hogy legyen nálam minimum egy banán, vagy valami egyéb harapnivaló ezekre a kritikus esetekre. Ja, és azt már sokan tudjátok, erre a célra egy dedikált banántartóm is van... :)

Remélem hasznosnak ítéltétek meg ezt a kis listát. Tudom, hogy sok benne az áltanásosság, de azért jobb, ha mindig a szem előtt van egy ilyen kis összefoglaló!

Csók,

Chloe