IMG_22812.jpg

Processed with VSCOcam with s2 preset

Érdekes, mi inspirált arra, hogy egy sor gondolat hatására őrült gépelésbe kezdjek az éjszaka közepén. Történetesen egy ausztrál szörfös film indította el bennem azt a gondolatmenetet, hogy mindenki megérdemli a kreatív szárnyalás megélését. Most biztosan elgondolkodtál: mégis mi köze van a szörfözéshez a kreativitáshoz? A filmben szereplő ausztrál fiataloknak a szörfözés jelentette a szabadságot, és lenyűgöző volt látni, hogy számukra egy-egy tökéletes hullám a katarzis állapotába tudja repíteni őket. Egyből eszembe jutott, hogy ami a filmben a szörfösöknek a hullám volt, az nekem a kreatív inspiráció egy-egy bejegyzéshez, fotósorozathoz. Persze hosszú volt az út, mire rájöttem, hogy az én személyes kreatív katarzisom milyen tevékenységben tud beteljesedni. Mindig is szerettem alkotni, értéket létrehozni, de egyik korábbi hobbim mellett sem sikerült lehorgonyoznom. Pedig rengeteg rajzszakkörön túl vagyok már, tanultam grafikusnak, a zenélésbe is belekóstoltam, írtam verseket. És aztán jött a blogom, amelyben egyszerre kamatoztathattam az írás, a fotózás és a grafikai alkotómunka szeretetét. Nekem a blogolás az, amelyben át tudom élni a kreatív szárnyalást. Ha tehetném, minden embernek azt kívánnám, hogy mihamarabb találja meg azt a tevékenységet, amely igazi Peter Pan-ná változtatja, időtlenné teszi a valóságot és amely segítségével megélheti a kreatív katarzis elsöprő érzését. Tudjátok, ha megtaláljátok a szívetekhez közel álló tevékenységet, olyan pozitív energiákkal ruház fel, amire talán csak a szerelem képes.

Ha még nem találtad meg azt a tevékenységet, amellyel a lehető legtöbbet tudnád kihozni a benned rejlő tehetségből, íme néhány inspiráció:

IMG_22812

Kalligráfia

Mostanában egyre jobban foglalkoztat a kalligráfia művészete. Gondoltad volna, a kalligráfia egy eszköz lehet a spirituális megnyíláshoz, illetve tökéletes meditációs eszközként is funkcionálhat? Olvass utána részletesebben itt.

Processed with VSCOcam with s2 preset

Analóg fotózás

Gondolj csak bele, micsoda izgalmas tevékenység az, amelyben csak hosszú - hosszú idők múlva látod meg a munkád eredményét. De akkor olyan örömmel, mintha a postás egy titokzatos óceán-túli levelet hozna.

Processed with VSCOcam with s2 preset

Blogolás akármilyen témában

Szerintem nem kell elmagyaráznom ennek az előnyeit. Legyen az divat, gasztro, vagy lélektani blog, ha vannak gondolataid és határozott véleményed a dolgok állásáról, akkor ne habozz: mentsd el őket örökre egy online platformon!

main-img

Illusztrálás

A kedvenc illusztrátorom Kelli Murray (meg persze a kedvenc bloggerem is #alltimefav) nemcsak az ecseteivel teremtett hihetetlen világot, de az egész személyisége és a környezet ami körülveszi szintén rendkívül inspiráló. Mindenképpen csekkoljátok őt, hátha kedvetek támad egy kis festegetéshez. :)