EgyébchloeComment

CALZEDONIA SHOW 2016 | VERONA

EgyébchloeComment
cover1.png

cover1Az a hihetetlenül nagy megtiszteltetés ért, hogy idén én képviselhettem a magyarországi bloggerszférát a Calzedona 2016-os fürdőruhashowján, melyet évek óta Olaszország ékszerdobozában, Veronában rendeznek meg. Nagyon megörültem ennek a kis kiruccanásnak, ugyanis gyakorlatilag ez volt az első szakmai utam a blogolás kapcsán, és Olaszországhoz pedig egyébként is gyengéd szálak fűznek. Az utazás mindössze kétnapos volt, de a csekély idő ellenére életem egyik legtartalmasabb két napja volt, amelybe nagyjából egy hétre elegendő programot sikerült belesűrítenünk. #mertügyesekvoltunk Processed with VSCO with a6 preset

Picture1

Processed with VSCO with a6 preset

Kicsiny csapatunkkal egy kora reggeli járattal indultunk először Münchenbe, ahol átszálltunk a veronai járatunkra. Utóbbi elég vicces élményeket tartogatott számomra, ugyanis ezen a járaton szinte mindenki a Calzedonia bemutatóra tartott, és telis-tele volt rakva a gép túlfűtött hangulatban lévő germán bloggerinákkal, akiknek a lelkesedésük egy hajnal kettes siófoki partijáratra emlékeztetett. Gyors ebéd, és a Calzedoniatól kapott meglepetéscsomag alapos áttanulmányozása után egyből rohantunk is Kulcsár Edinával a show helyszínére, ahol hajat és sminket készítettek nekünk az esti gálára. Utána egy gyors backstage bejárás következett, ahol megcsodálhattuk a Calzedonia földöntúli szépséggel bíró modelleinek készülődését.

Hamarosan kezdetét vette a várva-várt bemutató, amely szemkápráztató élményekkel és egzotikus ritmusokkal idézte meg Rio de Janeiro tomboló energiáját. A show egy teljes szakaszát a Calzedonia új fürdőruha sport vonalának szentelték; egy kollekció, amely egyesíti a technikai innovációt a valódi olasz stílussal, olyan új fürdőruha vonalat teremtve ezzel, mely kifejezetten tornatermi és vízi sportokra született. A látványos táncelőadások életre keltették a nézők tömegét, velük együtt a világ legszebb fürdőruha modelljeit és magát a kollekciót. A show vége egy hatalmas színrobbanás volt, igazi karnevál, amely a nyár érkezését ünnepelte.

Picture2

Picture3

Picture4A show után állófogadás és vacsora következett, természetesen isteni helyi olasz ízekkel, és a kihagyhatatlan prosecco-val. Sőt, képzeljétek, premier planban nézhettem végig, hogy a fürdőruhamodellek igenis étkeznek, ráadásul nem is keveset, sőt, még az íncsiklandozó olasz édességeket sem tagadták meg szervezetüktől. Végül pedig hatalmas afterparty vette kezdetét, amire a hajnal ötös kelés, a duplarepülés, a folyamatos programok és nyüzsgés miatt sajnos már zéró kapacitásom maradt, úgyhogy visszavonultam a csodás kis szállodai szobámba, ahol elégedetten nyugtáztam a napot.

Másnap egy kiadós croissantban és nutellában gazdag svédasztalos reggeli után városnézés következett, ahol leválva a csapatról olasz dallamokat hallgatva indultam el magányos felfedezőútra a napfényes Veronában. Most biztosan picit furcsán nézhettek, de az az igazság, hogy imádom magányosan, helyi zenéket hallgatva felfedezni a világ kincseit, magamba szippantani a város nyüzsgését, és a napfényes olasz utcákon figyelni a gondtalanságot, és azt a bizonyos hamisíthatatlan olasz mentalitást, amely annyira impulzív, hogy ott és akkor egy atomreaktor se tudott volna jobban feltölteni.

Tipp: ha Veronában jártok, mindenképpen nézzetek be Signorvinoba, ha isteni helyi borokat, és a térség gasztronómiai csodáit szeretnétek felfedezni. 

Sajnos a városnézés után utunk egyből a reptérre vezetett, de azért még volt időm elzarándokolni Júlia erkélyéhez, ahol egy nagyon fontos titkomat bíztam arra a bizonyos kívánságfalra...

Processed with VSCO with a6 preset Picture5

Processed with VSCO with a6 preset