EgyébchloeComment

EgyébchloeComment
2b1.jpg
Imádok gyűjtögetni, és amióta az eszemet tudom, folyamatos gyűjtögetésben vagyok. Gyakorlatilag mindenféle dolgot gyűjtöttem már életem során, de mostanában leginkább inspiráció után kutakodtam, és megalkottam egy 10-es listát azokról a dolgokról, személyekről amik és akik inspirálnak a mindennapi életben. Jöjjön hát a lista!
1. Kelli Murray
A csodálatos és megismételhetetlen Kelli Murray. Egyszerűen nem tud olyat csinálni, amit ne imádnék benne. Olyan élete van, amelyről kislány korom óta álmodozom, ráadásul irigységemre ezeket nap mint nap dokumentálja is a blogján. Kelli szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és egy igazi mesevilágot hozott létre a lenyűgöző rajzaival. Van egy hihetetlen édes kis csemetéje és egy szintén szuper kreatív vénával rendelkező férje. Ja, és hogy ez a férj nemrég nyitotta meg a saját üzletét, ahol saját maga tervezi az összes ruhát? Ha ez nem lenne elég, érdemes belesni a közös otthonukba is, amely szintén egy földöntúli élmény, konkrétan egy lakásberendezés-orgazmus. Szívesen mondom még. Kelli ruhatárát legszívesebben egy az egyben megvásárolnám tőle, minden darabjával együtt. Mindig nagyon ráérez arra is, hogyan emeljen ki egy-egy átlagosabb outfitet. Tökéletes úgy ahogy van, kövessétek hát mindennapjait, és inspirálódjatok ti is Kelliből!

2. Fa és bőr
Ha tervezőnek születtem volna, biztosan ez a két anyag lenne a legmeghatározóbb a munkámban. De mivel nem születtem tervezőnek, így csak csodálni tudok mindent, ami ezekből a természetes anyagokból készül. Nem csak az illatukért vagyok oda, hanem azért a fenséges érzésért is, amit egy vadonatúj hasított bőr csizma nyújthat.

3. Fonott haj

Odavagyok mindenféle fonott hajkoronáért, bár sajnos a fonást még nem sikerült elég jól elsajátítanom, így ha a saját hajamról van szó, sajnos csak a legalapvetőbb fonatokat tudom megcsinálni. Abszolút to-do list-es dolog egy-egy speciálisabb fonástechnika elsajátítása.

4. Azték minta
Be kell vallanom egy nagyon fontos dolgot. Amióta újra visszatértek az azték minták, azóta gyakorlatilag teljesen a megszállottja lettem. Egy egész gyűjteményem van a gardróbomban, a szoknyától kezdve a blézerig, minden típusú ruhámból megtalálható az azték változat. Annyira én vagyok, és annyira minden benne van ezekben a színes geometrikus mintákban amit én szeretek. 

5. Kinfolk

Avagy emberi történetek a nagyvilágból, olyan gusztusos csomagolásban, hogy az ember ha csak ránéz már akkor is örömkönnyeket morzsolgat. Nem csak, hogy egy teljes vizuális orgazmus, de tartalmilag is nagyon rendben van, telis-tele van olyan motiváló történetekkel a világból, amely nem ferdít, nem bővelkedik nyálas és hatásvadász elemekben, hanem egyszerűségében tökéletes. Most tervezek beruházni egy iPaden elérhető éves előfizetésre, a reggeli kávék mellé.

Bob Dylan. check out the chair arm. He started from the bottom, was true to himself, and now he is a legend.Great job, Bob!!!

6. Bob Dylan

Az abszolút inspiráció. Minden blogbejegyzésem és írásom alatt őt hallgatom. Őt hallgatom, amikor reggelente a város zaját szeretném tompítani, amikor esténként egy jó bor társaságában zenére vágyom, amikor nagyon boldog vagyok, de akkor is amikor egy kicsit rosszabb kedvű, mert minden helyzetben a legjobbat tudja kihozni belőlem. Életet ment.

7. Rock múzsák
És leszögezném, itt nem a grupiekra gondolok. Itt azokra a nagyszerű nőkre gondolok, akiket soha nem említettek a magazinok, mert mindig csak a háttérből támogatták a rock legendákat. Pedig sokszor nem is gondolná az ember, mennyire meghatározóak voltak ezek a nők a rock történelemben. Itt van például Keith Richards, aki a saját stílusát gyakorlatilag a barátnője gardróbjából állította össze. Ezek a nők többet voltak, mint szimpla kiegészítők. Ezek a nők a végzet asszonyai. És hogy miért is motiválnak ennyire? Nagyon hasonló az ő életük az én életemhez, az én szerelmem is zenész, így nap mint nap átélem azt a világot, amelyet a legtöbben csak a ,,Majdnem híres" c. filmből ismerhettek meg.

Liebeskind Remington Chelsea Boot at Free People Clothing Boutique

8. Bokacsizmák 
Imádom őket, megszállottan gyűjtöm őket, főleg a hasított bőr csizmákért olvadozok igazán. Nem csak, hogy kényelmesek, de igazán karakteressé tudnak tenni egy-egy szettet. A legrégibb western bokacsizmámat szerintem még 6 évvel ezelőtt vehetettem, azóta lekorlátoztam a fesztiválokra, mostanra már nagyjából 3 évnyi fesztiválszezon írható a számlájára, és még mindig olyan tökéletes, mint újkorában.

9. Cee-lo - No one's gonne love you

Azt hiszem 2 éve találkoztam először ezzel a klippel, és annyira megfogott, hogy hónapokon keresztül semmi mást nem voltam hajlandó nézni. Azóta is gyakran megnézem, mindig találok benne valami relevanciát az aktuális időszakomra vonatkozóan. Rengetegszer fantáziálok arról, hogy milyen lehet összeszedni egy csomó menő cuccot, bepakolni mindent egy furgonba, és elindulni világgá. Bakancslista abszolút!

10. Kevin Russ - On the Road

Kevin Russ fotós nevét azért fontos megjegyeznem az inspirációs listámon, mert gyakorlatilag az ő munkásságának a hatására kezdtem el a saját természetfotóimat, ill. az outfit képeimen is ezt a vonalt igyekszem követni. Kevin Russ egy véget nem érő utazáson vesz részt Amerikában, és gyakorlatilag az erdőben, a természetben tölti a mindennapjait, és egy olyan perspektívából örökíti meg az élményeit, amely egyszerre adja vissza a régi analóg képek romantikáját, és a kalandor életmód titokzatosságát.