EgyébchloeComment

15+1 RANDOM TÉNY A HAJAMRÓL

EgyébchloeComment
cikk_cover2a.png
Processed with VSCOcam with 5 preset Processed with VSCO with g3 presetA 10 random beauty facts cikkem óta sokan jeleztétek, hogy szívesen vennétek még hasonló írásokat, illetve hajápolással kapcsolatos kérdésekből pedig talán még az átlagosnál is többet kapok tőletek. Gondoltam hát, eljött az ideje néhány kulisszatitok megosztásának a hajápolási szokásaimról. Íme 15+1 tény a hajamról, ami néha igencsak meglepő, de azért remélem, hogy zömében hasznos lesz számotokra is:
 

1. Az eredeti hajszínem sötétszőke, de 14 éves korom óta festem a hajamat világos árnyalatúra. 2. Egyszer voltam fekete, egyszer pedig répa színű egy otthoni barkácsolás aka. ,,hajfestés" balesete eredményeképpen. A végeredmény mindkét esetben olyan borzasztóra sikeredett, hogy zokogva rohantam a fodrászomhoz. Az ominózus esetek óta nem festek házilag hajat.

3. Sajnos minden második nap hajmosásra kényszerülök, mert egy nappal a hajmosás után már borzasztóan amorf formákat ölt a frizurám, melyen már az áldás sem segít.

4. A hajam rendkívüli mértékben károsodott, ezért a hajmosás elengedhetetlen pontja a nálam a balzsamozás és a hajvégeim olajozása, amelyet a legújabb kedvenc termékcsaládommal, a Dove Regenerate Nourishment-tel teszek meg.

5. Genetikai tényezők akadályozzák meg azt, hogy hosszú, fenékig érő pónihajam legyen, amelyről gyerekkorom óta álmodoztam. Nagyjából a mellkasomig nő a hajam, onnantól kezdve pedig már nem bírja el a súlyát, így azon a ponton megáll a növekedésben.

6. Sokat gondolkoztam a póthajon, de félek, hogy maradandó károkat okozna a már most sem 100%-ig egészséges hajamban, illetve nem szívesen járnék emiatt minden x-dik hónapban hőillesztésre. További félelmem az, hogy egy szerelmes, hajba-túrós csóknál igazán illúzióromboló lehet a tapintása.

7. Hajápolószer választáskor kiemelten fontos szempont számomra az, hogy egy esetleges nyári zápor hatására milyen illatot fog kibocsátani az elázott hajam. A Dove Advanced Hair Series-t azért is imádom ennyire, mert egy külön parfümszakértővel tökéletesítették ki azt a bizonyos jellegzetes púderes Dove illatot.

8. Minden alkalommal körkefével szárítom ki a hajam, kivéve nyáron, amikor inkább kifekszem a nap alá, hogy szőküljön még egy picit természetes úton is.

9. A kedvenc hajviseletem a laza tengerparti ,,beachwaves" hullámok.

10. Régebben mániákus ricinusolaj szertartásokat végeztem a hajammal, remélve azt, hogy hátha majd attól  gyorsabban megnő - hamar be kellett látnom, hogy fölöslegesen ülök minden héten órákat a súlyos olaj alatt.

11. A hajam minősége nagyjából 20%-al javult a Dove Regenerating Nourishment balzsamtól.

12. Teljes mértékben döntésképtelen vagyok a frufrumat illetően. Egyik reggel úgy kelek fel, hogy imádom, a következő reggelen pedig már kétségbeesetten próbálom eltüntetni. Örök dilemma.

13. Gyakran van ,,bad hair day"-em - nyáron ilyenkor pálmába kötöm, télen pedig egész nap sapkában töltöm ezeket a napokat.

14. Rá kellett jönnöm, mennyit számít a víz minősége a hajmosásnál. Régebben a családi házunkban lágyított volt a víz, amelytől látványosabban puhább és fényesebb volt a hajam, mint a belvárosi klóros víztől. Extra #funfact, hogy amikor hazamegyek meglátogatni a szüleimet, mindig kihasználom az otthoni vizet egy rapid hajmosás erejéig.

15. Hihetetlenül vékony szálú, ám de sok hajam van, emiatt nagyon könnyen kócolódik. Egy-egy hajmosás utáni kibontás nálam 10-15 (gyötrelmes) percig is elhúzódik. Néha könnyekkel megspékelve a bulit.

+1. Még a masszírozásnál is jobban szeretem, ha fésülgetik és simogatják a hajam. Egyszer Maomammal fizettem le oviban egy kislányt, hogy fésülgessen 5 percen keresztül. Hiába, már akkor is furcsa lány voltam.

Processed with VSCO with s2 preset

IMG_7630

JÁTÉK

Nyerd meg a képen látható Dove Regenerate Nourishment hajápoló családot! Nem kell hozzá mást tenned, mint megnézni a témában korábban készült videómat, és kommentelni alá, hogy a Te hajadnak miért lenne szüksége ezekre a termékekre.

A játék időtartama: 2016.05.30 - 2016.06.13

Puszi,
Chloe