EgyébchloeComment

10 + 1 THINGS TO TAKE ON A SKI TRIP

EgyébchloeComment
New-Image2.jpg

Picture1_rsNem is tudok elképzelni üdítőbb évkezdést egy téli vakációnál, és ha már téli vakáció, akkor nálam a síelés az örök favorit. Egy hét múlva indulok Olaszországba síelni, és mivel egy pár évet most kihagytam, teljesen fel kellett frissítenem a sífelszerelésem. Éppen ezért összegyűjtöttem azt a bizonyos 10+1 dologból álló listát, amikre mindenképpen érdemes gondolni utazás előtt. Picture41. A TÖKÉLETES SÍRUHÁZAT

A síeléssel kapcsolatos egyik legnehezebb feladatok közé tudnám sorolni a tökéletes síruha megtalálását, hiszen megannyi szempontot kell figyelembe vennünk vásárláskor: milyen vastagságú, mennyire vízhatlan, milyen extra funkciói vannak, mennyire kombinálható más síöltözetekkel, van-e benne fülhallgató kimenet, színben/méretben megfelel-e az elvárásoknak, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Nálam a síruha tipikusan azon ritka ruhadarabok egyike, ahol a funkcionalitás a dizájn elé sorolódik. Pont ezért imádom annyira a Heavy Tools kabátokat, amelyek amellett, hogy dizájnban is nagyon erősek, még megannyi extra funkcióval is rendelkeznek: beépített mp4 zsebek és kesztyűk, hófogó, kiszedhető szemüveg tisztító, magas vízállóság értékek és szupermeleg bélés. Hamarosan a síelésen is bemutatom Nektek a teljes sífelszerelésem. ;)

2. HÁTIZSÁK

Tipikus túlélő-típusú ember vagyok, így nem véletlen, hogy mindig úgy indulok neki a hegynek, hogyha esetleg betakarna egy lavina, és napokig kellene vergődnöm mire megtalálnak, akkor se pusztuljak el: alap, hogy mindig van nálam egy-két szendvics, csokika, vizek, gyógyszerek, törhető melegítő párnácskák, stb. Szóval ezt a rengeteg cuccot mindig cipelem magammal, így mindenképpen létfontosságú egy kényelmes, vízhatlan hátizsák. Ezzel az vagány ezüst darabbal pedig extra élvezet lesz szelni a pályákat a szikrázó napsütésben.

3. ALÁÖLTÖZŐ FELSŐ

Nem is gondolná az ember, mennyire számít az, hogy milyen anyagú aláöltözős ruhákat választ magának. Alapból a vastag, kötött pulcsik ki vannak zárva, mert csak akadályoznak a mozgásban, így maradnak a picit vékonyabb, thermo felsők, amelyeket már rengeteg mintázatban és dizájban lehet kapni, hogy akkor se kelljen zavarba jönnöd, ha nekivetkőznél hüttézés közben. Az én listámról már csak ez hiányzik, úgyhogy hamarosan be is szerzem a képen látható fekete-fehér mintás aláöltözős felsőt.

4. SÍLÉC

Síléc, és sícipő. Ez az a két dolog, amihez sajnos egyáltalán nem értek, ebben mindig apukám szokott segíteni, ő igazi nagypályásnak számít ilyen ügyekben. Egy valami azonban egészen biztos: egy jó síléc egy életre magához láncol, egy rosszul kiválasztott léc pedig egy életre képes elvenni a kedved a síeléstől. Érdemes végignézni a Hervis kínálatát, nekem például ez a Carving léc nagyon bejön.

5. SAPKA

...mert minden síelőnek kell egy pihe-puha sapka, amit élvezettel vehet át a kemény sisakban síelős órák után.

6. SÍSZEMÜVEG

A síszemüvegek esetében (sajnos) hatványozottan igaz a ,,minél drágább, annál jobb" elv: sajnos az olcsóbb szemüvegek brutálgyorsan amortizálódnak, karcolódnak, párásodnak, stb. Nálam a Smith szemüvegek örök befutók, igazán hosszú élettartamúak, és nem mellesleg iszonyatosan klassz dizájnkombinációkban kaphatóak.

7. FEJ/FÜLHALLGATÓ 

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálam zene nélkül egyszerűen elképzelhetetlen a síelés. Zenével a fülemben tudom csak igazán átélni a síelés, a friss levegő, és a lélegzetelállító tájak nyújtotta élményt. Ezek a FRENDS fejhallgatók pedig amellett, hogy zseniálisan szólnak, igazán fel tudják dobni az egész sífelszerelést is.

8. HÓTAPOSÓ

Ugye nem kell kifejtenem, hogy miért ESSZENCIÁLIS és ABSZOLÚT MUST HAVE egy megbízható, meleg hótaposó a hegyekben? A legtöbben az UGG csizmákra esküsznek, de én inkább erre a fekete szőrös Bogner gyönyörűségre szavaznék.

9. ALÁÖLTÖZŐ ALSÓ

Itt is hasonló a helyzet, mint az aláöltöző felső esetében, úgyhogy itt is arra biztatnék mindenkit, hogy csakis űröltözetet megszégyenítő szuperthermo anyagból készült jégeralsót válasszon magának.

10. LAPOSÜVEG

Igazi hű társunk lehet a belső zsebbe rejtett szíverősítőt őrző fém laposüveg (persze csak okosan, nem is gondolnátok, mennyi síbaleset születik a túlzásba vitt ,,szíverősítők" miatt) - de egy dologban azonban egészen biztosan egyetérthetünk: nincs is jobb érzés, mint életed siklását megünnepelni egy kupicával a szikrázó napsütésben.

10+1 A TÖKÉLETES PLAYLIST

Hát igen...szükséged lesz egy ultimate síelős Spotify playlistre is, hogy igazán emlékezetes élmény legyen a síelés. Én éppen most szedem össze a síelős playlistem dalait, amelybe örök klasszikus hütte-dalokat kevertem. Nem akarjátok tudni miket. ;)